In verband met COVID-19 worden er voorlopig alleen privé lessen aangeboden

Babymassage

Lichamelijk contact is voor een baby van essentieel belang of zoals dr. Leboyer ooit omschreef:

   We moeten de baby’s voeden
   met meer dan genoeg warmte en tederheid…

   Aangeraakt, gestreeld, gemasseerd worden,
   dat is voedsel voor het kind.
   Voedsel dat net zo belangrijk is
   als mineralen, vitaminen en proteïnen
   voedsel dat liefde is.

 

Door aanrakingen, strelingen, wiegen en vasthouden kom je tegemoet in deze behoefte. Je geeft je kindje via babymassage een gevoel van liefde en geborgenheid. 
Zonder woorden zeg je eigenlijk: ”fijn dat je er bent”. Door je baby aan te raken is er contact en warmte, een geruststelling dat hij/zij niet alleen is, een bevestiging van zijn/haar bestaan en eigenwaarde.

Babymassage is geschikt voor alle baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden.
Vooral de eerste maanden zijn hiervoor geschikt. Je baby ligt nog stil en vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Jouw vertrouwde geur en stem zijn immers heel dichtbij.

BabyHandje.png

Shantala babymassage

Shantala was een vrouw uit India, Calcutta. In de drukte van de stad masseerde zij dagelijks haar zoontje. Massage van kinderen behoort in India tot de dagelijkse verzorging en wordt doorgegeven van moeder op dochter. De Franse arts Frédérik Leboyer zag tijdens zijn reis door India Shantala haar zoontje masseren. Hij was diep onder de indruk van deze liefdevolle maar toch eenvoudige massage. Leboyer heeft met toestemming van Shantala de massagetechnieken geïntroduceerd in Europa en uit respect naar haar vernoemd.

Voordelen baby en ouder(s)/verzorger(s)

Voordelen baby

Zowel voor je baby als voor jezelf is een babymassage een ontspannende manier van aandacht hebben voor elkaar. Het masseren zorgt bij je baby voor meer serotine (het gelukshormoon).
De hoeveelheid cortisol (het stresshormoon) daalt. Als resultaat daalt de hartslag van je baby en wordt zijn ademhaling rustiger.
Babymassage heeft daarnaast nog allerlei voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van jouw baby.

Andere voordelen zijn:

  • Minder huilen of onrustig zijn

  • Beter slapen

  • Minder krampjes of constipatie

Ook heeft babymassage een gunstige invloed op:

  • De ontwikkeling van de hersenen

  • De ademhaling

  • Het immuunsysteem

Voordelen ouder(s)/verzorger(s)

Shantala babymassage is een bijzondere manier om contact met elkaar te maken. Zonder woorden maar door middel van aanraking leer je de lichaamstaal van je baby te begrijpen. De lichaamstaal vertelt je hoe je baby zich voelt en wat hij/zij wil uitdrukken. Je baby masseren helpt bij de versterking van de band tussen jou en je baby.

 
 
babymassage 1.png
BabyBad.jpg

Cursus

De cursus bestaat uit 3 lessen van circa 1,5 uur.
Naast het masseren is er voldoende tijd om soepel om te kunnen gaan met de behoeften van je baby. We sluiten de massage af in een Tummy tub. Het warme water ontspant, geeft energie en wast het laatste restje massage-olie van je baby.

De dagen en tijden van de cursus worden in overleg gepland.

Privé-cursus
Graag kom ik bij je thuis om de cursus babymassage te geven. Voor je baby is een vertrouwde omgeving prettig en zijn er minder nieuwe prikkels. De massage is best een hele inspanning voor je baby en vaak is een baby erg moe na de les. Thuis kan je baby rustig in slaap vallen en lekker doorslapen. Daarnaast heb ik volledige aandacht voor jou en je baby.

Groepscursus
Ook is het mogelijk om een groepscursus te volgen. Misschien ken je in je omgeving andere ouders met hun baby en wil je graag samen met hen een cursus babymassage volgen, bij jou thuis.  Aarzel dan niet om zelf een klein groepje samen te stellen. Er kunnen maximaal 4 baby’s met hun ouder(s) aan deelnemen, dit om de rustige en ontspannen sfeer te kunnen waarborgen en iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.

 

Benodigdheden voor de cursus:

  • Twee grote handdoeken

  • Verschoning voor je baby

  • Flesje voeding en/of drinken

  • Makkelijk zittende kleding voor jezelf

 

 

 

Kosten

De kosten voor de prive-cursus zijn voor 3 lessen van 1,5 uur  €125,-

Wordt de cursus gegeven in een klein groepje en ben jij degene die organiseert, dan ontvang je 15% korting op het cursusgeld.

Wanneer je bij Healthy Power een cursus zwangerschapsyoga hebt gevolgd, ontvang je 15% korting.

Heb je interesse stuur dan een mail naar info@healthypower.nl of bel naar 06-28457591